Това лято се пие фрозе от Людмил Хайдутов 11 Август 2016

Модните тенденции са интересни културни явления, които много лесно ангажират вниманието на хората особено във фриволните месеци на лятната отпуска. Един такъв винен тренд тръгна от Калифорния в началото на лятото и сега е на път да завладее податливите на презокеански влияния британци.

Фрозе (от frozen и rosé)  е новият начин да се продава вино, като фините аромати са оставени настрана, защото хит коктейлът изисква розето да се замрази безцеремонно. И за да не остане съмнение, че става дума за непретенциозна забавна напитка, ледената каша е подсладена, овкусена и разкрасена с всевъзможни плодове, ликьори и сиропи. 

Забележим хаштаг в социалните мрежи, фрозето прилича на озадачаващ опит за съчетаване на плажната и винената култура, който понякога се заиграва със сортове и произход, но все пак коктейлът се продава и като rosé slushie (slush на английски означава киша).

Ако черноморските бармани още не са се светнали за тази мода, можете да направите фрозе и у дома, като изсипете виното в отворен съд, замразите го и го разбиете в блендер. Безжалостното овкусяване е по ваше желание. Весело лято!

Горе ↑
Коментари 1 коментар
1 Илия Граматиков Пет. 12.08.2016   |

Не пия нито фрозе, нито брозе, все още си пия бяло вино!

За да коментирате и гласувате, моля влезте в профила си или се регистрирайте.