Пето издание на Sofia Restaurant Week от DiVino 10 Септември 2018

Фестивалът на софийските ресторанти ще се проведе от 16 до 22 септември и ще предложи селекция от 29 гурме менюта от по три степени на фиксирана цена от 29 лв. за всяко.
Sofia Restaurant Week се завръща за новото си есенно издание. През май 2018 година, в пролетното издание на фестивала, клиентите са били над 7000, а сега организаторите очакват те да надхвърлят 8000 души.
 
Кои са участващите ресторанти?
Ако погледнете в интернет страницата на инициативата ще откриете много нови, утвърдени или традиционни места. Предлагаме ви списък с местата, където да направите своята резервация, като разпределението по категории е на организаторите:
 
Ресторанти с авторската кухня
 
Iv by Chef Evropeiski на Пламен Европейски, Cactus на ТВ водещ Иван Манчев, Bistrello на Владимир Тодоров и Щастливото прасе с шеф-готвач Джун Йошида.
 
Новооткрити ресторанти в София
 
Floret, 360 sky Restaurant, индонезийски ресторант Raja Bali, Nota Bene и турски ресторант Konak.
 
Класическа кухня ще откриете в
 
Къщата с часовника, Грозд, Talents и Tempero.
 
Bar & Dinners
 
Vino&Tapas, Koto и La Cattedrale
 
Екзотична кухня
 
Тайландски ресторант Royal Thai, японски ресторант Hamachi-ni и индийски ресторант Kohinoor.
 
Модерна кулинария
 
Social, The View и Barrique
 
Международна кухня
 
Розе, La Pastaria и Брик Кафе.
 
Вкусна и проверена кулинария
 
Ниагара, Клуб Пушкин, Ascua и Арбат
 
Интересен акцент в програмата на Софийската седмица на ресторантите е инициативата на Метро за подкрепа и популяризиране на розовия домат и традиционния кашкавал, за която шеф готвачите на ресторантите ще предложат на специално събитие за ценители и медии ястия с български розов домат и кашкавал.
 
Всички ресторанти, както и менютата, които предлагат, можете да видите на официалния сайт на Sofia Restaurant Week.
Горе ↑
Коментари 0 коментара
За да коментирате и гласувате, моля влезте в профила си или се регистрирайте.