Казанлък през юни или животът в розово от DiVino 07 Юни 2017

Виното е необятен свят за откриване. Виното е пътешествие безкрай. Такова беше мотото на седмото издание на Rose Wine Expo Казанлък 2017, което се проведе на 3 и 4 юни 2017 в града на хилядите рози. В този период от годината розите там цъфтят накъдето и човек да се обърне - рози в безброй цветове: пурпурни, малинови, кървавочервени, прасковени, жълти, бели и розови, в десетки различни нюанси на розовото – също като при виното розе.

Хиляди бяха посетителите на Rose Wine Expo за двата фестивални дни и всички те отнесоха в своите домове поне по един спомен от Казанлък - бутилка розе. Българските розета стават все по-добри и все по-разнообразни – около това мнение се обединиха членовете на дегустационните комисии на VII-я национален конкурс за розе Златен Киликс Казанлък 2017, който събра изявени винени съдии, сомелиери, журналисти, дизайнери и визионери, за да присъдят награди на най-добрите розета и розе брандове от реколта 2016.

Голямата награда Златен Киликс спечели Salty Hills Rose 2016 на Черноморско злато, а трите златни отличия бяха присъдени на Pentagram Rose сира 2016, отново на Черноморско злато, ЕМ BIO Rose букет&мавруд 2016 на Едоардо Миролио и Alexandra Rose мурведър и гренаш 2016 на Александра Естейт.

Бранд комисия от известни графични дизайнери присъди Голямата награда за продуктов дизайн на винен бранд 2017 на Soulmate Sauvignon Blanc Rose 2016 на Винарска изба Страцин. Първа награда за продуктов дизайн на винен бранд 2017 спечели Orbelia Mitino Vineyards Rose 2016 на Винарна Орбелия, а с Втора награда бе удостоен бранда Golden Rhythm Rose 2016 на Черноморско злато.

Честито на наградените и поздравления за организаторите на този чудесно организиран конкурс и фестивал! Началото на юни определено е времето, когато в Казанлък нямате нужда от розови очила, за да видите живота в розово.  

Горе ↑
Още информация Всички статии
Коментари 0 коментара
За да коментирате и гласувате, моля влезте в профила си или се регистрирайте.