Начало - Статии и новини - Вино на фокус - Les Oliviers Rose Côtes de Provence
Вино на фокус
   
Les Oliviers Rose Côtes de Provence

11 юни 2018

Прованс, където се намира изба Château de Berne, е една от най-вълнуващите области в света, когато говорим за висококачествени розета. Типичният средиземноморски климат, малкото валежи, горещото лято и меката зима са предпоставки да наричаме и днес Прованс Столицата на розето.

Историята на Château de Berne започва през далечната 1750 година. Днес имението разполага с 120 хектара кара лозя, а избата е оборудвана с най-модерните технологии за винопроизводство. Двамата технолози Никола Торуне и Ерик Фебр работят за компанията повече от 20 години, като на тях се дължат и големите успехи, през последното десетилетие. Техният стремеж е вината, които създават, да са най-добрите и с удоволствие споделят страстта си с над 30-те хиляди гости, които ежегодно посещават избата и нейните лозя.

На територията на избата е разположен и един от най-луксозните 5-звездни хотели в Прованс, обзаведен изцяло с мебели, произведени от Армани.

Сортове, които се използват за Les Oliviers са сензо, гренаш и каберне совиньон. Цветът е бледо розово или типичният за Прованс цвят сьомга. Завладяващ букет от аромати, в който преобладават нотки на червени плодове и диви ягоди. Богат и свеж вкус, в който най- силно се усеща кайсия и праскова. Нежно и ароматно вино с приятно дълъг послевкус. Напълно типично розе от Прованс.

Les Oliviers представлява идеална комбинация за салата Нисоаз, тънък тарт с домати, грил и други.