Начало - Статии и новини - Събития - Rose Wine Expo 2018
Събития
   
Rose Wine Expo 2018

29 май 2018, DiVino

За осми пореден път в столицата на Розовата долина - Казанлък, ще се съберат изби, производители на хранителни стоки, произведения на занаятите и изкуствата, тематично свързани с розопроизводството и модерното земеделие от България. 

Празникът на розовото вино и българската роза ще бъде от 1 до 3 юни в централната част на града и традиционно се радва на голям интерес както от страна на нашите ценители на розето, така и на многолюдно чуждестранно присъствие. Тази година заглавието му - Drink Pink @Think Pink (от англ. "пийте розово, мислете розово" - бел. ред.), е особено находчиво и подходящо.

Розопроизводители, винари и всички техни приятели още веднъж ще се съберат, за да отпразнуват заедно два от символите на България - маслодайната роза и хубавото вино на Rose Wine Expo!

В първия ден на фестивала - 1 юни 2018, ще се проведе и Националния конкурс за розе Златен Киликс, който има за цел да отличи най-добрите розови вина на България. Повече за дегустационната комисия можете да прочетете тук.