Начало - Статии и новини - Новини - Love Wines?
Новини
   
Love Wines?

07 март 2018, DiVino

На 23 март в Централния военен клуб и на 24 март в конферентната зала на хотел Sense в София, най-добрите световни вина и подбрани български изби ще зарадват запалените ценители на виното и ще накарат начинаещите да се влюбят в божествената напитка!

Предстои третия пореден Winebox Portfolio Tasting, придружен с изключително интересна програма от майсторски класове и разбира се селекция от топ вина от целия свят. На 23 март от 12 до 21 часа във Военния клуб в София ще можете да опитате над 150 вина от Франция, Италия, Испания, Германия, Южна Африка и Нова Зеландия, Аржентина и Чили. На този пролетен винен празник ще бъде представена и България, с целия асортимент на изба Марян. За първи път за дегустация ще бъдат предложени и трите вина от собствения проект на Winebox, серията Eager. Южна България ще бъде представена с вината на Вила Басареа.

Освен Голямата дегустация на 23 март, събитието продължава и на 24 март с акцент върху майсторските класове в програмата, които ще бъдат в хотел Sense, също в сърцето на София. 

В майсторския клас Youth & Maturity of Friuli's wines, лекторът Федерика Пекорари, наследничка на едно от големите имена-протагонисти на региона, Алваро Пекорари, ще направи сравнителна вертикална дегустация на три двойки вина от различни сортове, за да разкрие техния потенциал.

В класа на Стефани Монжо Provence: Behind the Rose ще бъдат сравнявани две бели, две розета и две червени вина на Chateau Minuty от сериите Minuty Prestige и Chateau Minuty Or.

Майсторският клас Alsace: Fruit & Terroir Side by Side ще се води от Жан-Фредерик Хюгел, 13-то поколение Хюгел, който ще демонстрира прецизните и редки вина от енотеката на своето семейство от емблемите на Елзас - ризлинг, пино гри и гевюрцтраминер.

Майсторският клас Critics' Choice ще разкрие на публиката какво всъщност обичат критиците. Защо и как те оценяват и класират вината или защо едно вино може да бъде възхвалявано от едни и разпнато от други. Представянето и дегустацията на емблематични вина от портфолиото на Winebox ще бъде водено от издателя на DiVino Емил Коралов.

И последният, но не по-сложност и елегантност на вината е майсторският клас на редактора ни - Юлия Костадинова, която ще се заеме със задачата да ви представи осем от най-добрите световни вина, събрани под общото наименование Super Fine Wines.

Предстоят ни два титанични от винарска гледна точка дни, а ако искате да се възползвате от по-добри цени както за билет Стандарт и билет Престиж, така и за майсторските класове, възползвайте се от цените за ранно записване!

Достъпът до Winebox Portfolio Tasting е платен, а билети могат да бъдат закупени онлайн до 15 март 2018. След затваряне на онлайн продажбите билети ще се продават само на място, в деня на събитието, на 23 март 2018. Освен по-ниската цена за ранно закупуване, билет за майсторски клас осигурява безплатен Билет Стандарт.

Winebox Portfolio Tasting

Кога: 23 март 2018, от 12 до 21 часа

Къде: Централен военен клуб, София

Билети онлайн можете да закупите ТУК