Начало - Статии и новини - Събития - Съвършената вечеря с Филип, Андре и Тетанже
Събития
   
Съвършената вечеря с Филип, Андре и Тетанже

03 април 2018

Отново сме в сезона на изисканите кулинарно-винени събития. С удоволствие ви представяме една изключителна вечеря в София, която ще зарадва посветените ценители на великата френска гурме култура, както и неуморно любопитните към неочаквани вкусове и съчетания –  заинтригуваните и от класиката в модерна форма, и от концептуалната авторска кухня. Още повече че мястото е аристократичната къща на ресторант André в центъра на столицата.

Менюто за вечерята, вдъхновено от легендарните шампански вина Taittinger, е плод на съвместната работа на прочутия ни шеф-готвач Андре Токев – утвърден, съзидателен и постоянно надграждащ талант във висшата кухня у нас – и младия французин Филип Мил, шеф-готвач с две звезди от гида Мишлен.

Филип Мил е сред най-талантливите майстори готвачи на своето поколение във Франция. От 2010 е в замъка-хотел Домейн Ле Крайер в Реймс, Шампан и оглавява кухнята на гурме ресторант Le Parc (**) и Brasserie Le Jardin. Двете престижни мишленови звезди шеф Мил получава само за две години. Носител е на титлата Най-добър дебют във Франция за 2011, бронзов Bocuse d’Or за 2009, титлата Гран шеф на Relais & Châteaux, златен медал в националния конкурс за артистична кухня за 2008.

Шеф Филип Мил се вдъхновява от сезоните и местните продукти, за да улови самата същност на местната природа във всяко свое ястие. Решил е да отреди на най-легендарното вино в света централна роля и в гастрономията, като за тази цел работи с местните производители от Шампан.

Не пропускайте – когато се съберат заедно Филип Мил, Андре Токев и Taittinger, може да очакваме наистина съвършената вечеря.

Меню:

Роял от запечен лук; миди дяволски нокът в шампанско Taittinger брут

Champagne Taittinger Brut Réserve NV

                              *****

Възглавнички от миди Сен Жак с цитруси; целина конфи

Champagne Taittinger Comte de Champagne Blanc de Blancs Brut 2006


                              *****

Сърф енд Търф (Скала и залив) в стил Андре Токев с раци и филе от заек, мус от карфиол с български шафран, спанак, смръчкула, биск лютеница, чорисо зехтин

Champagne Taittinger Prélude Grands Crus Brut NV


                              *****

Патица готвена в пино ноар; бели аспержи, лешници и тонка боб, сабайон земята в гората

Champagne Taittinger Les Folies de la Marquetteries Brut NV

                              *****

Шампанска супа Тетанже с мариновани ягоди върху джинджърбред дакоаз и сорбе от ревен

Champagne Taittinger Nocturne Sec NV

 

Цена: 270 лева
Ресторант ANDRé, София, ул. Хан Крум 31 
14 април, събота, 20 часа
за резервации: 088 893 11 51