Начало - Статии и новини - Новини - Супер шоколади на Winter Taste: Сира и шоколад!
Новини
   
Супер шоколади на Winter Taste: Сира и шоколад!

04 февруари 2018, DiVino

Winter Taste: Сира и шоколад през февруари е мини изложение с дегустация на различни майстори на бутиков шоколад и на вина от сира (шираз), пиперливия аристократ от Южна Франция.

Всеки посетител ще може да открие необикновени съчетания – интересни и запомнящи се, от комбинациите на великолепни сири от Стария и Новия свят с бутикови шоколади с необикновено качество и вълшебен вкус.

Ето кои шоколади ще бъдат представени:

Bio Benjamin с двата си бранда Benjamissimo и Happy Benjamino са шоколади, създадени със страст и задълбоченост от трима млади софиянци – те са био, веган, без глутен, без рафинирана захар, и в същото време се отличават с изключително богат и неповторим вкус. Какаото е подбрано от семейни ферми в Никарагуа и е с най-високо качество, а в във вкуса и аромата фино се намесват различни суперхрани, като чиа, мака, спирулина...

Modica Artisan Chocolates майсторят шоколадите си с любов и внимание към вкусното и красивото. Използват внимателно разработвани рецепти и най-добрите суровини, много от тях български - тахани, ядки, билки, подправки, мед. За хармонични съчетания с червените вина от сира те предлагат не твърде горчив черен шоколад, както и по-балансиран – с малина, с годжи бери, трюфели с ягода и джинджър, трюфели с розов пипер…

Casa Kakau са семейни шоколатиери в Пловдив, които следват концепцията bean to bar (от какаовите зърна до блокчето шоколад) – за създаване на шoколад от фини и качествени сортове какаови зърна, селектирани лично от малки ферми в Еквадор, въз основа на ароматния и вкусов профил. Качество и грижа са двете понятия залегнали във философията и работата на фирмата. Важна характеристика е и минимализмът – колкото по-малко съставки, толкова по-добре. Не се добавят соев/слънчогледов лецитин, нито палмови мазнини. Всички шоколади на Casa Kakau са без животински продукти, а флагманският им продукт е черният шоколад Original Dark.

Освен за дегустация, вината и шоколадите ще се предлагат и за продажба на преференциални цени само по време на събитието.

Кога: 8 февруари, четвъртък, от 16:00 до 21:00 часа

Къде: Пред офиса на Gourmet Publishing, Софарма бизнес тауърс - София, Търговски център, етаж 2

Какво: Winter Taste: Сира и шоколад

Вход: 15 лева
12 лева от цената се приспадат при покупки в магазин Vintageclub.

В рамките на Winter Taste: Сира и шоколад ще се проведе и дегустация Супер.Сира за ценители.
Ще се дегустират 8 от най-емблематичните и високо оценявани сири в света.

Вижте кои са и купете билет – местата са ограничени!