Начало - Статии и новини - Новини - Рокаджиите от Пърл Джем продават вино с благотворителна цел
Новини
   
Рокаджиите от Пърл Джем продават вино с благотворителна цел

31 юли 2018, DiVino

Лимитираната серия вино на американската рок група Пърл Джем беше разпродадена в рамките на само 15 минути. Идеята на Еди Ведър и компания е да помогнат на големия брой бездомни хора в Сиатъл, където е създадена и групата.

Пускането на виното с името Home x Away съвпадна с началото на турнето на Пърл Джем, което започва на 8 август в Сиатъл и ще продължи до 4 септември в Бостън.

Виното е от сира, допълнена от малко количество каберне совиньон, а гроздето е от винарския регион Ред Маунтин, Вашингтон. Създатели на Home x Away 2015 са уайнмейкърите и заклети почитатели на Пърл Джем, Марк Макнийли от Mark Ryan Winery и Трей Буш от Sleight of Hand Cellars. Виното е отлежавало 22 месеца в предимно нови френски бъчви и според създателите му е готово да се пие сега, но може и да отлежава още десетина години.

Home x Away беше пуснато на пазара в 450 кутии с по четири бутилки, на цена от 150 долара. Всички приходи ще бъдат предоставени на създадената от Пърл Джем благотворителна организация Vitalogy Foundation. Фронтменът на групата, Еди Ведър е известен любител на виното, а предпочитаният от него сорт е пино ноар.