Начало - Статии и новини - Новини - Пловдив предаде домакинството на Spirits Selection на Лвианг, Китай
Новини
   
Пловдив предаде домакинството на Spirits Selection на Лвианг, Китай

23 август 2018, DiVino

Следващата страна-домакин на международния конкурс за високоалкохолни напитки Spirits Selection by Concours Mondial е Китай. Новината бе обявена на церемония днес в Пловдив. Заместник-кметът по култура и туризъм на община Пловдив инж. Александър Държиков предаде чашата-символ на кмета на град Лвианг, Уанг Ливей, от китайската провинция Шанкси.

Лвианг е втория по икономически показатели град в Китай с вековна история и 4-милионно население. На територията му се намира планината Хуа Шанг – един от символите на китайската цивилизация. В града е и една от основните бази за производство на четвъртата най-известна марка китайски алкохол в света. Статистиката сочи, че годишно в света се произвеждат 24 милиарда литра високоалкохолни напитки, като 1/3 от тях се произвеждат в Китай.

Днес международното жури и делегациите на Spirits Selection ще посетят забележителности в Пловдив. Конкурсът ще приключи с концерт на фолклорен ансамбъл Тракия в Античния театър с вход свободен за пловдивчани и гости на града. За международните съдии, които искат да научат повече за България, е предвидена допълнителна програма в следващите два дни в централната и източната част на страната ни.

Spirits Selection 2018 се организира с подкрепата на Министерството на икономиката и Община Пловдив. Той е единственият пътуващ конкурс в света и единственият, който прави проверка на качеството на отличените напитки. Представителят на конкурса в България е компанията Probegex.