Начало - Статии и новини - Новини - Очаквайте WiFo - Да поговорим за храната и виното!
Новини
   
Очаквайте WiFo - Да поговорим за храната и виното!

09 ноември 2017, DiVino

За втора поредна година, Интер Експо Център е домакин на единствения по рода си у нас форум за висша кухня и кулинарна култура, Gastronomix. Събитието се провежда в рамките на Специализираното изложение за хотелско, ресторантско, кетъринг и СПА оборудване, СИХРЕ.

По време на GastronomiX, ще се проведе и форумът WiFo, който среща на едно място хора със задълбочени познания и страст към виното (Wi/ne) и храната (Fo/od). Те представят своите вдъхновяващи истории и различни гледни точки пред широка публика чрез кратки презентации. След тях има време за разговор с публиката.

WiFo 2017 включва 8 представяния по 15 минути с 10 минути за въпроси и отговори след всяка. Кратко и ясно се представят интересни идеи и лични истории, предназначен за любители и за професионалисти – хора, за които храната и качествените напитки са вековна култура и акт на творчество, общуване и ритуал, екологично и социално предизвикателство.

Лекторите са хора, които олицетворяват добрите примери и имат желание да споделят своя ентусиазъм, страст или тревоги по някои от безбройните теми и проблеми, свързани с виното и храната, пред техни съмишленици. WiFo е форум, който създава общност от съмишленици.

11 ноември, Интер Експо Център София, СИХРЕ, зала 6

Само седмица след WiFo DiVino.Taste събира производителите на качествено българско вино и хората, за които е предназначено. Вижте подробната програма

Програма на WiFo 2017

10:00 – 12:00 Първа част

Иван Илчев, Casa Kakau: От какаовото зърно до блокчето шоколад, или когато по-малко означава повече
Юлия Костадинова, DiVino: Щастливият брак на виното и храната
Марин Маринов, Wine Lovers: Предлагането на качествени български вина – мисия, страст и предизвикателство
Десислава Димитрова, Slow Food: Истории за вкусна, чиста и справедлива храна през погледа на един биолог

12:00 – 13:00 Награждаване на победителите в конкурса на METRO България Храната и градът: Пивоварна Ромбус от Пазарджик, Ателие за прясна паста и занаятчийски храни Паста МиП, Работилница за натурални ръчно правени бонбони LOL&POP на фирма Дивосвит от Варна и фирма СИМВОЛ 2006 със своята хлебарна и пекарна Тезгях, възстановили най-старата фурна в Бургас, построена през 1915 година.

Конкурсът оценява най-добрите бизнес идеи за традиционни и здравословни храни, инициирани от стартиращи малки и микро предприемачи.

13:30 – 15:30 Втора част

Димитър Николов, ресторант Багри: Зад кухнята на един ресторант с кауза
Милица Зикатанова, Вила Мелник: Как шматкането по света все пак дава резултати, или за винения туризъм по Долината на Струма
Кристин Милнър, Sofia Restaurant Week: Какво научихме от фестивала на софийските ресторанти
Петър Стоянович, историк и кулинар: За храната, която ни събира и за помиярството под и на масата

Входът е свободен за посетителите на СИХРЕ.