27 октомври 2011, DiVino
На 9 ноември стартира първият курс от образователния цикъл на Българската Винена Академия!
В рамките на Академията ще организираме винени курсове, семинари и сомелиерски сесии. Ще каним български и световни експерти в областта на виното. Наши основни лектори са Вили Гълъбова и Яна Петкова, а също Ефросия Благоева, Ясен Захариев, Юлия Костадинова, Радослав Радев.
Българската Винена Академия ще организира събития и дегустации на вино, на които ще каним приятели и съмишленици, за да споделяме общия си интерес и любопитство към хубавото вино.
Този сезон стартираме с цикъл винени курсове на различни теми, по време на които ще можете:
- Да усвоите основните правила за дегустация и да разширите винения си мироглед ако сега прохождате в света на виното;
- Да направите разликата между любителска и професионална дегустация ако сте напреднали;
- Да се запознаете отблизо с историята, генетиката и поведението на лозето и в избата на различните винени сортве от цял свят;
- Да обогатите знанията си за различните винени райони;
- Да експериментирате с различни съчетания на вино и храна;
- Да научите много нови любопитни факти за виното и неговите здравословни аспекти, както и да погледнете на виното от най-различни гледни точки.
- всички интелигентни и образовани хора, които са изкушени от виното и желаят да разширят хоризонтите си;
- собственици на ресторанти и хотели, които желаят да обучат персонала си в професионално отношение към виното;
- търговци на вино, които искат да продават по-успешно;
- винени ценители, които споделят любов към виното, добрата храна и здравословния начин на живот;
Основи на дегустацията - 9,16 и 23 ноември
Основи на дегустацията II - 30 ноември, 7,14 декември
Винените региони: Бордо - 22 и 29 ноември
Винените сортове: Мерло - 24 ноември
Винените региони: Чили и Аржентина - 6 и 13 декември
Вино и сирене - 2 декември
Винените сортове: совиньон блан - 1 декември
Винените сортове: каберне совиньон - 10 ноември
Винените сортове: пино ноар - 8 декември
Курсовете се провеждат в дегустационната зала на Академията на:
ул. Оборище № 22 А (карта)
София 1504
Курсове се провеждат при минимум 7 участника. Максималният брой участници в един курс е 13.
За повече информация и записвания тук
Slow Food призовава храната да бъде поставена на първо място в политиката. Вижте петицията до земеделските министри от Г-7.