Начало - Статии и новини - Новини - Започват курсовете на Българската винена академия
Новини
   
Започват курсовете на Българската винена академия

27 октомври 2011, DiVino

На 9 ноември стартира първият курс от образователния цикъл на Българската Винена Академия!

В рамките на Академията ще организираме винени курсове, семинари и сомелиерски сесии. Ще каним български и световни експерти в областта на виното. Наши основни лектори са Вили Гълъбова и Яна Петкова, а също Ефросия Благоева, Ясен Захариев, Юлия Костадинова, Радослав Радев.

 

Българската Винена Академия ще организира събития и дегустации на вино, на които ще каним приятели и съмишленици, за да споделяме общия си интерес и любопитство към хубавото вино.

Този сезон стартираме с цикъл винени курсове на различни теми, по време на които ще можете:

- Да усвоите основните правила за дегустация и да разширите винения си мироглед ако сега прохождате в света на виното;

- Да направите разликата между любителска и професионална дегустация ако сте напреднали;

- Да се запознаете отблизо с историята, генетиката и поведението на лозето и в избата на различните винени сортве от цял свят;

- Да обогатите знанията си за различните винени райони;

- Да експериментирате с различни съчетания на вино и храна;

- Да научите много нови любопитни факти за виното и неговите здравословни аспекти, както и да погледнете на виното от най-различни гледни точки.

 

Нашите курсове са предназначени за:

- всички интелигентни и образовани хора, които са изкушени от виното и желаят да разширят хоризонтите си;

- собственици на ресторанти и хотели, които желаят да обучат персонала си в професионално отношение към виното;

- търговци на вино, които искат да продават по-успешно;

- винени ценители, които споделят любов към виното, добрата храна и здравословния начин на живот;

График на курсовете до края на 2011:

Основи на дегустацията - 9,16 и 23 ноември

Основи на дегустацията II - 30 ноември, 7,14 декември

Винените региони: Бордо - 22 и 29 ноември

Винените сортове: Мерло - 24 ноември

Винените региони: Чили и Аржентина - 6 и 13 декември

Вино и сирене - 2 декември

Винените сортове: совиньон блан - 1 декември

Винените сортове: каберне совиньон - 10 ноември

Винените сортове: пино ноар - 8 декември

 

Курсовете се провеждат в дегустационната зала на Академията на:

ул. Оборище № 22 А (карта)

София 1504

 

Курсове се провеждат при минимум 7 участника. Максималният брой участници в един курс е 13.

За повече информация и записвания тук
 

Последно от Новини

Един живот в рецепти с Антоан Вераст

Кой би сготвил по-добре изискана френска вечеря от един истински французин? Не пропускайте забавното кулинарно приключение, което шеф Антоан Вераст ще ви предложи на 21 февруари, четвъртък.