Начало - Статии и новини - Събития - Дни на отворените врати в Мелнишко
Събития
   
Дни на отворените врати в Мелнишко

16 януари 2018, DiVino

За втора поредна година, винарните в Долината на Струма се обединяват за общ празник на Мелнишкия регион. Дни на отворените врати ще се проведат на 17 и 18 февруари 2018 г. и се организират по случай празника на винарите и лозарите. Една седмица по-рано, на 10 и 11 февруари в град Мелник ще се проведе фестивалът на мелнишкото вино Златен грозд.

Целта на организаторите е да представят пред българските и чуждестранни туристи този емблематичен за българското вино край, в цялата му прелест – чрез виното, храната, фолклора, традициите и природата. Фокусът е върху висококачественото вино от местни и международни сортове и върху възможностите за винен туризъм в местността.

Ето и винарните, които ще участчастват в празника

Вила Мелник,с. Хърсово
Златен Рожен, с. Капатово
Либера Естейт, с. Хотово
Орбелия, с. Коларово
Орбелус, с. Кромидово
Рупел, с. Долно Спанчево
Семейно имение Зорница, с. Зорница
Синтика, Сандански

Всяка изба е подготвила разнообразна програма за своите гости, включваща обиколки на винарните и беседи, дегустации, ритуал по зарязването, както и фолклорни, кулинарни и други събития. Повече информация можете да получите от всяка изба или в общата Фейсбук страница Винени Маршрути Мелник и общото събитие Дни на Отворените Врати в Мелнишко