Начало - Статии и новини - Новини - Вижте какво предлага програмата на DiVino.Taste 2016!
Новини
   
Вижте какво предлага програмата на DiVino.Taste 2016!

21 октомври 2016, DiVino

И тази година, за шестото си издание, DiVino.Taste предлага богата съпъстваща програма. Освен изложбената част, по време на най-големия форум на българското вино ще се проведат разнообразни лекции и майсторски класове. Предвидени са, както теми за начинаещите и по-любителски настроените, така и за утвърдените винени познавачи, които търсят по-задълбочен поглед към виното.

Пълна програма на DiVino.Taste 2016

Петък, 18 Ноември
НДК, Зала 3

16:00-20:00 часа Изложение – дегустация на най-добрите български вина

 

Събота, 19 ноември
НДК, Зала 3

10:00-12:00 часа Професионални дегустации

12:00-19:00 часа Изложение – дегустация на най-добрите български вина

НДК, Зала 10, Майсторски клас

10:30–12:30 часа Училище по дегустация. лектор Вили Гълъбова

14:00–16:00 часа Българските местни сортове през погледа на един чужденец. лектор Робърт Смит

16:15–18:15 часа Реколта 2010 в България: Ретроспекция. модератори Светлана Славова и Николай Далаков

НДК, Зала 3.2, Лекции

11:00–13:00 часа Закрита дегустация на изба Братанови (вход с покани)

13:30–14:30 часа Възможностите за износ на български вина в Скандинавия,
лектори Тимо Йокинен и Теодор Тодоров (вход свободен за участниците и посетителите на DiVino.Taste)

15:00–16:00 часа Закрита дегустация на изба Марян (вход с покани)

16:00–17:00 часа Представяне на Concours Mondial de Bruxelles 2017 и церемония по награждаване на българските изби, носителки на отличия от конкурса Spirits Selection в Мексико, (вход свободен за участниците и посетителите на DiVino.Taste)

18:00–19:00 часа Закрита дегустация на изба Меди вали (вход с покани)

 

Неделя, 20 ноември
НДК, Зала 3

10:00-18:00 часа – Изложение – дегустация на най-добрите български вина

НДК, Зала 10, Майсторски клас

11:00–13:00 часа Великите тероари на света: Шабли, Лоара. лектор Яна Петкова

13:15–15:15 часа Сакар: отлежалите бели. лектор Димитър Николов

15:30–17:30 часа DiVino Top 10 за 2015. модератор Юлия Костадинова

НДК, Зала 3.2, Лекции

11:00–12:00 часа Последните тенденции в търговията и консумацията на вино в световен план. Един анализ на винения консултант и журналист Йохен Ерлер (Circle of Wine Writers) (вход свободен за участниците и посетителите на DiVino.Taste)

12:30–13:30 часа Крафт бирите у нас, прилики и разлики в занаятчийското производство на бира и вино или какво е да си холандски пивовар в България. Лекция на Карел Рьоел, пивоварна Бял Щърк, (вход свободен за участниците и посетителите на DiVino.Taste)

14:00–15:00 часа Как да продаваме успешно в САЩ или американска виза за българското вино. Презентацията ще даде отговор на основните въпроси, без чиито отговори, пътят към САЩ би изглеждал нереален:

Лектори Ивелина Кюлева, Милена Василева и Марин Атанасов от Бранд маркетинг организация за световни вина, (вход свободен за участниците и посетителите на DiVino.Taste)

15:30–16:30 часа Златният стандарт в световното винено образование – WSET в България, или за кого е предназначено то. Презентацията ще включва и демонстративна дегустация. Водещи Александър Скорчев, Димитър Николов и Едуард Куриян, представители на WSET в България, (вход свободен за участниците и посетителите на DiVino.Taste)

Билети и майсторски класове се продават предварително он-лайн на Vintageclub.bg.

Последно от Новини

Един живот в рецепти с Антоан Вераст

Кой би сготвил по-добре изискана френска вечеря от един истински французин? Не пропускайте забавното кулинарно приключение, което шеф Антоан Вераст ще ви предложи на 21 февруари, четвъртък.