Начало - Статии и новини - Новини - Вижте какви са новостите в Балканския винен конкурс и фестивал!
Новини
   
Вижте какви са новостите в Балканския винен конкурс и фестивал!

09 март 2018, DiVino

Седмото издание на Балканския винен конкурс и фестивал (BIWC) ще се проведе от 17 до 20 май, 2018 г. В столичния Гранд Хотел София производители от региона ще представят вината си пред българската публика - вносители, търговци, медии и винени любители. Международното жури включва четири Masters of Wine и един Master sommelier.

Една от новостите тази година е в променения регламент. Вината ще се оценяват вече по 100-точковата система (досега оценяването се извършвано по 20-балната система). Прибавя се и още един медал - Double Gold, който ще е мост между златните медали и трофеите в отделните категории.

За седмото си издание BIWC излиза с нова визия. “От доста време мислим за ребрандирането на конкурса и съответно на всички негови атрибути - сайт, медали, трофеи, стикери, дипломи, сподели Галина Нифору, директор на BIWC. Когато започнахме нещата стояха по друг начин. Сега се търсят по изчистени и опростени визии. Мисля, че сме на прав път. Засега отзвукът, както от България, така и от чужбина е много добър! От тази година започваме партьорство с най-голямата винена организация в Китай Interwine China, с която ще подпишем споразумение за реклама и промотиране на балканските вина на 28 март в Гуанджоу, Китай. Поредица от събития ще бъдат подготвени, с цел промотиране на медалистите от BIWC 2018“.