Начало - Статии и новини - Новини - Варна WINEkend отново събира младите надежди на българското вино
Новини
   
Варна WINEkend отново събира младите надежди на българското вино

09 юли 2018, DiVino

На 21. 07. 2018 ще се проведе третото издание на един любопитен и крайно полезен винен фестивал.

Варна WINEkend е събитие с дегустация на вино, което има за цел две основни неща, според своя основател и организатор - Георги Ванков: "на първо място идеята ни е да съберем младите представители на винения бранш в България и то във Варна. Това са технолози, сомелиери, търговци и всички останали хора, отдали се на каузата "вино", но на възраст не повече от 35 години", обяснява замисъла на изложението младият винар. "На второ място искаме да привлечем една по-широка и по-неангажираща публика, различна от типичната тълпа по винени изложения", казва още Георги Ванков. Георги е технолог, който заедно с брат си Владислав, вече трета поредна реколта обикалят едни от най-престижните изби в Австралия, Нова Зеландия и Чили, където трупат знания и опит. 

"С различната и авангардна визия се стремим да привлечем вниманието на младежката аудитория, която донякъде е пренебрегвана във винения свят. Идеята е да създадем мост между младите винари и младите бъдещи и настоящи винолюбители. Да докажем, че има качествено българско вино, което е дело на едни млади и амбициозни хора", споделят още братята Ванкови. 

В първото издание през 2016 те са успели да привлекат като изложители 10 изби, представени от своите млади технолози и винари, а през 2017 избите вече са 20 на брой, при среден брой посетители около 1000 човека. Амбицията им е това трето издание да надмине предходните две, имайки предвид и изключително атрактивната локация - култовото Морско казино. 

Ще се видим на 21 юли, на Варна WINEkend!

Варна WINEkend отново събира младите надежди на българското вино Варна WINEkend отново събира младите надежди на българското вино Варна WINEkend отново събира младите надежди на българското вино
Варна WINEkend отново събира младите надежди на българското вино
Варна WINEkend отново събира младите надежди на българското вино
Варна WINEkend отново събира младите надежди на българското вино