Начало - Статии и новини - Новини - Българските независими лозаро-винари се представиха достойно в Лондон
Новини
   
Българските независими лозаро-винари се представиха достойно в Лондон

03 април 2017, DiVino

За трета поредна година Българска Асоциация на Независимите Лозаро-винари (БАНЛВ) проведе серия от събития в Лондон, които запознаха търговци, ресторантьори, сомелиери и винени консултанти с българските занаятчийски вина и хората, които стоят зад тях.

На търговска дегустация, състояла се на 24 март в галерията към посолството ни в Лондон, бяха представени вината на 12 от членовете на БАНЛВ - Иво Върбанов, Орбелус, Росиди, Шато Бургозоне, Винарна Братанов, Вила Мелник, Боровица, Трастена, Еолис Естейт, Шато Коларово, Шато Сунгурларе и Тракийски Легенди. Над 120 посетители от винения бранш, сред които Ричард Хеминг MW (винен консултант и журналист в сайта на Джансиз Робинсън), Стивън Хобли(Decanter Magazine), Соня и Невил Блеч (Wine Behind the Label), Хуан Карлос Ринкон (журналист), Кейт Грейнджър (консултант) и други винени професионалисти имаха възможност да опитат най-доброто от последните реколти на винопроизводителите.

Голям интерес предизвикаха местните български сортове, както и вина, произведени по специални технологии, следващи занаятчийски енологични практики. Посетителите останаха приятно изненадани и от работата на българските винари и с класическите сортове, както чистосортови, така и в купажи.

В коментар за преживяването, което вината дават на потребителите Стивън Спуриър, председател на борда на журито на Decanter - DWWA сподели: "Аз съм напълно убеден, че не е важно дали си заслужава парите, важното е дали ти носи удоволствие."

В съпътстващо събитие, провело се в най-новата локция на Vagabond Wines - верига независими винени барове с награда от Decanter, вината на избите бяха представени пред по-широка публика. Освен традиционните посетители и клиенти на заведението имаше силно присъствие на българи, живеещи в Лондон и дегустацията предизвика голям интерес. Всеки представител на изба имаше възможност да разкаже за вината си лично, за начина на отглеждане на лозята и спецификите на района.

Българската Асоциация на Независимите Лозаро-винари, в която към момента членуват 30 изби, представлява и защитава интересите на независимите лозаро-винари в България, включително на ниво европейски парламент, посредством членството си в Европейската конфедерация на независимите лозаро-винари CEVI, промотира качествотото и автентичността на българското вино. Всяка година асоциацията участва с дейности свързани с лозаро-винарската политика и съдейства на своите членове при организиране на участия в местни и международни изложения.

Българските независими лозаро-винари се представиха достойно в Лондон Българските независими лозаро-винари се представиха достойно в Лондон Българските независими лозаро-винари се представиха достойно в Лондон Българските независими лозаро-винари се представиха достойно в Лондон
Българските независими лозаро-винари се представиха достойно в Лондон
Българските независими лозаро-винари се представиха достойно в Лондон
Българските независими лозаро-винари се представиха достойно в Лондон
Българските независими лозаро-винари се представиха достойно в Лондон