Начало - Статии и новини - Как се прави виното - Всеки има право на чаша хубаво вино
Как се прави виното
   
Всеки има право на чаша хубаво вино

08 януари 2010, DiVino

Добре дошли в Енциклопедията на DiVino.bg

Много неща са изписани за виното, затова няма да бъдем честни да не признаем, че в този раздел сме събрали вече известна на света информация. Въпросът е как точно ще я разчетете. Всичко зависи от отношението ви към тази напитка.

За някои виното е само средство за опиянение, но при всички положения са в състояние да кажат “харесва ми вкуса” или “не ми харесва”. Тук те ще открият полезна информация за това как се прави виното, за сортовете и сервирането му.

Има и хора, за които виното вече е станало обект на любопитство. Те са в своя начален етап на познание. “Какво да бъде тази вечер, червено или бяло?” или “Има ли нещо друго освен шардоне?”. Те са онази особено симпатична група от хора, които вероятно ще се заинтригуват от по-подробната екциклопедична информация за сортовете и регионите, за дегустацията, за отлежаването на виното.

После идват изтънчените ценители и винените критици, които са нашите съмишленици и приятели, и които вече са се запознали с обемната част от информацията тук, но се надяваме, че дори и те ще открият нещо ново за себе си.

Ние вярваме, че всеки има право на чаша хубаво вино.

Желаем ви приятни мигове и дано да ви бъдем полезни.

Наздраве!