Вино на фокус Платена публикация

When We Dance Chianti DOCG Tenuta Il Palagio

Tenuta Il Palagio

Наречено на една от песните на Стинг, последното попълнение на Tenuta Il Palagio е направено от санджовезе, с малко канайоло и колорино. Едно наистина очарователно кианти за всеки ден.

Избата Tenuta Il Palagio е построена в средата на XVI век и постепенно се е разраствала като имение заедно с просперитета на своите собственици - семейство Мартели. През 1819 година я купува графиня Карлота Барболани Монтауто, вдовица на графа на Сан Клементе и остава собственост на фамилията повече от 150 години. Освен вино в Tenuta Il Palagio са се произвеждали още зехтин, пшеница, царевица, захарно цвекло, праскови, кайсии и череши. През 2000 година започва презасаждането на лозята под прецизния поглед на агронома Алън Йорк, който постепенно организира цялостния масив от органично към биодинамично земеделие.

Когато преди 15 години Стинг и съпругата му Труди откриват имението, двамата полагат доста усилия да възстановят вилата, страничните постройки, маслиновите гори и лозя в целия им предишен блясък. Днес секващата дъxа красота и атмосфера в Il Palagio завладяват всеки гост. От години в имението се произвежда великолепен мед и зехтин, а от няколко години - и вина от изключително качество. Всички продукти, които се произвеждат в имението са био сертифицирани.

Дегустация на четири вина от Tenuta Il Palagio ще се проведе на 16 февруари в Грейп Сентрал.