Вино на фокус Платена публикация

Rive Di Venezia Pinot Grigio Фриули-Венеция Джулия

Фриули-Венеция Джулия

Когато се уморим от разходките по безкрайните канали, които опасват Венеция и оплитат в себе си целия град като лози, когато слезем от гондолата и свалим маските от прочутия карнавал, единственото, което ни остава, е да се насочим към някое от местните bacari. Това са традиционните венециански винени барове, малки и непретенциозни места, които са семейна собственост от десетилетия. Няма да намерите bacari по утъпканите туристически пътеки. Трябва да кривнете по малките улички, където се пресичат най-тесните канали.

Там ще ви посрещне собственикът, който веднага ще предложи cichetti (типични малки хапки) придружени от чашата добро вино – която, също както и самото bacaro, е традиция, предаваща се от поколение на поколение и символ на местна гордост.

Pinot Grigio Rive Di Venezia носи в себе си най-доброто от традициите на венецианските занаяти, като ръчно направения текстил, муранското стъкло и, разбира се, доброто вино.

Сортове: пино гриджо 100%

Виното има пресен златист цвят. Този вкусен pinot grigio Фриули-Венеция Джулия
е изпълнен с деликатни аромати, нотки на мед, ябълки и диви цветя. Средно алкохолно. Вкусът показва много добра свежест, хармония и приятен послевкус на зряла круша.

Виното е приятно за консумиране както самостоятелно, така и с вегетарианска храна, тестени изделия, пица, морски дарове, риба, пиле и меки сирена.