Summer.Taste представя: течното злато на Средиземноморието! от DiVino 03 Юли 2017

Течното злато, както още финикийците наричали зехтина, понякога е извлечено от плодовете на вековни или дори хилядолетни дървета. Също като виното, зехтинът представлява древен еликсир, но докато лозите едва доживяват сто години, дълголетието на маслините ни позволява да ядем и да правим зехтин от плодовете на дървета, изхранвали хората преди две и повече хилядолетия.

Известен в миналото у нас като „дървено масло“ зехтинът носи значителни ползи за здравето, което се потвърждава от стотици научни изследвания. А и никое друго олио не притежава такъв вкусов диапазон – стотиците сортове маслини и различните условия на отглеждане правят зехтина изключително разнообразен. Така се ражда възможността да се съчетават качествата на даден зехтин с конкретно ястие, както се прави и с вината. И още: зехтинът е единственото традиционно олио, което се приготвя по толкова прост и натурален начин.

Но, за да носи ползи за здравето ни и удоволствие за небцето, зехтинът трябва да е extra virgin и да е с високо качество.

Заповядайте на 6 юли 2017, четвъртък, на нашето събитие Summer.Taste Просеко & Зехтин в търговския център на кулите Софарма, където освен най-доброто просеко у нас, ще дегустирате отбрани зехтини с благороден произход.

Ще научите важни факти за зехтина, а също и как се дегустира маслиновото олио. Лично вносителите ще разкажат особеностите и историята на всеки един от продуктите.

Всички вина и зехтини могат да бъдат закупени на място от магазин Vintage Club.

Очакват ви и още удоволствия като прясно изпечен хляб от Ивелина Иванова, директор на Кулинарно училище Меню, както и изложба, посветена на зехтина.

Току-що издаденият от Gourmet Publishing шпионски кулинарен трилър на Йоханес Марио Зимел Може и без хайвер ще бъде представен и ще се предлага със специална отстъпка. Книгата, която е международен бестселър, се публикува за пръв път на български език.

Кога:
6 юли, четвъртък, 16:00-20:30 часа

Къде:
Sopharma Business Towers, Търговски център, етаж 2, пред Gourmet Publishing

Вход:
10 лева* или вижте специалната ни оферта...

* Стойността на билета се приспада при покупки в магазин Vintage Club по време на събитието.

Summer.Taste Просеко и Зехтин 2017 ви очаква!
 

Горе ↑
Още информация Всички статии
Коментари 0 коментара
За да коментирате и гласувате, моля влезте в профила си или се регистрирайте.