S.Pellegrino търси най-добрия млад готвач за трета поредна година от DiVino 09 Февруари 2017

S.Pellegrino с гордост обявява дългоочакваното завръщане на състезанието S.Pellegrino Young Chef, което търси млади кулинарни таланти от цял свят. Третото издание, регистрацията за което стартира на 1-ви февруари 2017, ще включва редица новости. Целта им е да дадат на участниците повече възможности да демонстиррат и усъвършенстват уменията си, като същевременно получат и така важното място под светлината на прожекторите.

Състазанието ще се проведе в продължение на 18 месеца, като третото издание ще обхване 2017 и 2018 г. В настоящата година ще се случат предварителните кръгове и състезанията по места, а Големият финал ще се проведе през юни 2018 г., когато финалистите ще се борят за титлата S.Pellegrino Млад готвач на 2018 г. По-голямата продължителност ще даде възможност на участниците да работят по-дълго рамо до рамо с техните ментори, за да подобрят авторските си ястия и да усъвършенстват уменията си, докато се подготвят за финалите.

Победителите в S.Pellegrino Young Chef имат необикновената възможност да получат международна популярност и сериозен кариерен тласък, както и шанса да участват в някои от ежегодните събития на марката по света, включително, но не само, такива, свързани със състезанието Young Chef. “Голяма чест е да бъдеш наречен Млад готвач на S.Pellegrino,” споделя победителят за 2016 г. Мич Лайнхард от САЩ. “Преживяването ми донесе много незабравими моменти и съм благодарен за ефекта, който тази титла ще има за кариерата ми. Очаквам с нетърпение да продължа работата си със S.Pellegrino в търсенето на най-добрите млади таланти в света на кулинарията и да бъда ментор на новите състезатели.” Сред победителите в състазанието е и базираният в Ирландия Млад готвач на S.Pellegrino за 2015 г. Марк Мориарти.

За да се разшири достъпа и обхвата в търсенето на таланти, в третото издание е добавен нов географски регион – Централна Америка–Карибски регион, с което участващите региони нарастват на 21. В допълнение, вече ще се приемат кандидатури на английски, испански, китайски мандарин, френски и италиански езици. От всички кандидати се изисква да разбират и говорят английски език, тъй като това е официалният език на състезанието.

Регистрациите за участие в S.Pellegrino Young Chef 2018 стартират на 1-ви февруари 2017 г. на Sanpellegrino.com Това е и новият дигитален хъб на състезанието, а сайтът FineDiningLovers.com – онлайн списанието за любители на кулинарията от цял свят, което S.Pellegrino и Acqua Panna с гордост подкрепят, е избран за официален медиен партньор.

В състезанието, което миналата година привлече повече от 3 000 кандидатури, ще се включат 70 топ шеф-готвача като съдии в локалните състезания, 21 млади готвача полуфиналисти от 21 различни географски области и 21 шеф-готвачи ментори, които ще работят индивидуално с полуфиналистите по време на това невероятно предизвикателство.

В глобалното състезание ще журира съдийски панел, т.нар. Седем мъдреци, който е съставен от някои от най-почитаните и признати кулинарни гурута в света. Именно те ще определят победителя в S.Pellegrino Young Chef 2018 на финалите в Милано, Италия. 

Горе ↑
Коментари 0 коментара
За да коментирате и гласувате, моля влезте в профила си или се регистрирайте.