Simposio del Vino представи вината на Едоардо Миролио от DiVino 15 Май 2018

На изключително изискано събитие винарска изба Едоардо Миролио събра всички свои бизнес партньори, приятели, любители и ценители на качествените български вина. Гостите имаха възможността първо да дегустират всички вина, които произвежда избата и след това да присъстват на официалната част.

Единственото по рода си Simposio del Vino* представи някои от бъдещите визии на своите емблематични вина като серия Еленово и новата серия Heritage wine, които предстоят да излязат скоро на пазара. Избата отбеляза и 20-годишния юбилей от планирането на проекта за закупуване на лозя в България.

По време на събитието беше представена и малка част от колекция пролет-лято 2018 на модна къща Дика. В края на 2017 Дика стана част от голямото семейство на фамилия Миролио. За доброто настроение и вдъхновение на винения елит се грижеше един от най-добрите италиански изпълнители на джаз – Матео Бранкалеони и неговият суинг бенд.

„Работата на енолога е да усети своя тероар и да прибере гроздето, като запази качеството му, докато стигне до чашата. С тези вина споделям целия характер, който предоставя тероара в с.Еленово.“
                                                                                                                           Едоардо Миролио

*Още древните римляни са наричали със звучното име "симпозиум" веселите вечерни сбирки с вино и храна, на които в по-неформална атмосфера са дискутирали различни теми. Домакините от избата посрещаха всички, за които хубавото вино и модата са важна част от живота им и за които разговорите с чаша в ръка и срещи с интересни хора са приятно занимание.

Галерия
Горе ↑
Още информация Всички статии
Коментари 0 коментара
За да коментирате и гласувате, моля влезте в профила си или се регистрирайте.