Concours Mondial и Spirits Selection 2017 връчиха официално медалите на българските участници в двата конкурса от DiVino 27 Септември 2017

Българските производители на вино и високоалкохолни напитки бяха наградени на официална церемония снощи с отличия за участие в два международни конкурса: Concours Mondial и Spirits Selection. Те бяха връчени от кмета на Община Пловдив инж. Иван Тотев, Владимир Туджаров, главен секретар на Министерство на икономиката, и Бодуа Аво, председател на Concours Mondial de Bruxelles, който пристигна специално от Брюксел за събитието.

На виненото състезание Concours Mondial de Bruxelles, България спечели общо 58 медала – 1 голям златен, 23 златни, 34 сребърни. 38 от медалите са за червено вино, 13 за бяло и 7 за розе. Допълнително България спечели 3 награди за органично и био вино. Страната ни е на 7-о място по брой на спечелени медали и на първо място по съотношение брой мостри – брой получени медали. С 58 спечелени медала от 146 мостри, процентът на успеваемост на страната ни е близо 40%. "За трета поредна година България постига високи резултати", коментира Меглена Михова, представителят на Concours Mondial de Bruxelles за България. "Средната успеваемост е 29%, Това показва, че у нас се произвеждат вина на много високо ниво и поддържаме постоянство в качеството", допълва тя.

Общо три медала спечели България на конкурса за високоалкохолни напитки Spirits Selection by Concours Mondial de Bruxelles. За първи път на страната ни беше присъдено най-високото отличие – Голям златен медал (Grand Gold). Той е за 15-годишното бренди Black Sea Gold 2002. Двата златни медала са за 3-годишното, отлежало в дъбови бъчви, уиски Black Ram и за 25-годишното бренди Black Sea Gold. 
Spirits Selection избра България за следващата страна-домакин. Вярваме, че това ще помогне на българските производители да намерят още по-голямо признание на международните пазари, а България да бъде открита от международната общност не само като винена дестинация, но и като производител на високоалкохолни напитки“, сподели Бодуа Аво, председателят на Concours Mondial de Bruxelles.

Spirits Selection by Concours Mondial ще се проведе в Пловдив от 21 до 23 август 2018 с подкрепата на Министерството на икономиката и на Община Пловдив.

На снимката: Меглена Михова (Probegex) и Бодуа Аво (Concours Mondial de Bruxelles).

Горе ↑
Коментари 0 коментара
За да коментирате и гласувате, моля влезте в профила си или се регистрирайте.