ANDRè на шеф Андре Токев вече в елегантната къща на Марко Рясков от DiVino 11 Януари 2018

Един от топ ресторантите в София се премести от Околовръстен път в центъра на града. Fine dining ресторантът на Андре Токев - ANDRè, се премести на ул. Хан Крум 31, в една от емблемите на централна София - къщата на банкера Марко Рясков, построена през 1922 година. Интериорът е запазен непокътнат с резбованото си стълбище, паркета, камините и гипсовите орнаменти, заедно с много премерени съвременни апликации и скулптури.

Менюто е отново в добре познатия стил "Андре Токев" - смес между български и германски елементи в ястията, но на базата на най-добри продукти с произход. "Благодарение и на предаването Ловци на храна имам възможността да издирвам не просто забравени или редки продукти, но и техники или рецепти, които после да ме вдъхновят да ги претворя в един все пак fine dining стил. Във всяка рецепта има по нещо традиционно българско или като продукт, или като техника, а специално за ценителите на добрите вина смятам да превърна подземното помещение в истинска съкровищница на редки и наистина уникални бутилки", каза шеф Токев.

Менюто е разделено на няколко секции, като например Градина (с вегетариански предложения) или Вода (с морски дарове и риби), но там още можете да опитате както гурме бургери, така и класически ястия като пиле по ловджийски или свинско със зеле (разбира се в интерпретация на майстор-готвача). 

В кухнята са заети шеф Иван Иванов и шеф-сладкар Алекс Иванчев, които, заедно с Андре Токев и семейството му ви очакват както в основния ресторант, така и в градината на къщата, която ще отвори на пролет с още допълнителни 40 места.

Галерия
Горе ↑
Коментари 0 коментара
За да коментирате и гласувате, моля влезте в профила си или се регистрирайте.