6 от най-добрите български совиньон блан от реколта 2015 от DiVino 18 Август 2016

Едва ли не задължителното за лятната отпуска ходене до морето от само себе си предполага удоволствието от големи количества морска храна. Българските совиньон блани са особено подходяща компания и затова divino.bg ви предлага една строга селекция, подредена азбучно, от актуалната реколта:

Castra Rubra Sauvignon Blanc 2015

Edoardo Miroglio EM Sauvignon Blanc 2015

Maryan Kera Tamara Sauvignon Blanc 2015

Rigid Elm Sauvignon Blanc 2015

Svishtov Winery Legio I Sauvignon Blanc 2015

Tsarev Brod Sauvignon Blanc 2015

Горе ↑
Коментари 2 коментара
1 Илия Граматиков Ср. 24.08.2016   |

Да пия български совиньон блан (освен компромис с образователна цел) е все едно да ям розови домати от Гренландия. На всичкото отгоре цената е даже по-скъпа от новозеландския.
И последно - по принцип не съм фен на совиньон блан. Наздраве с шардоне на Братанов.

2 Marian Pirev Съб. 03.09.2016   |

Г-н Граматиков, винаги съм се възхищавал на крилатите Ви и смислени коментари, а вече и сравнения! Бих казал, че именно новозеландският совиньон блан е свързан с компромис с образователна цел... И последно, темата е за совиньон блан, това какво пиете не интересува горе изброените вина от совиньон блан, нито хората, които се вълнуват от българско вино. Останете си с розовите домати от Гренландия и совиньон блан от Нова Зеландия, комбинацията пасва чудесно на вашите завидни познания в областта на съвременното винарство, които толкова много искате да споделите с нас, вълнуващите се!

За да коментирате и гласувате, моля влезте в профила си или се регистрирайте.