Шестото издание на Балканския международен винен конкурс и фестивал BIWC 2017 - с кауза против рака на гърдата от DiVino 12 Април 2017

Шестото издание на Балканския винен конкурс и фестивал ще се проведе от 1 до 4 юни 2017 година в Гранд Хотел София.

България отново ще бъде в центъра на вниманието на световната винена общност и затова една от целите, които организаторите си поставят е стартиране на кампания против рака на гърдата, която върви в целия свят под мотото #winelover against cancer. Целта на тази кампания е повишаване на осведомеността и начините за превенция на заболяването. По време на изложението могат да бъдат закупени специални фанелки, средствата от които, както и средствата от продажбата на билетите за фестивала, ще отидат за нуждите на болните, които преминават лечение или се нуждаят от такова. В нея вече участват над 20 000 души от целия свят, обединени в групата #winelover. Идеята за кампанията в България идва съвместно от организаторите на BIWC - Галина Нифору и Константинос Лазаракис MW, заедно със създателя на светновното движение #winelover, Луиз Алберто, който ще бъде част от международното жури на Балканския винен конкурс 2017. Той, както и д-р Патрик Фарел MW са инициаторите на каузата, в която ще се включат много фирми и организации, подкрепящи тази чувствителна за жените тема.

Шестото издание на Балканския конкурс и фестивал отново ще събере четирима Masters of Wine. Това са председателят на журито Константинос Лазаракис MW (Гърция), Каролайн Гилби MW (Великобритания), Кристи Кентърбъри MW (САЩ) и Род Смит MW (Франция).

Очаквайте подробности и за съпътстващата програма от събития по време на BIWC2017!

Горе ↑
Коментари 0 коментара
За да коментирате и гласувате, моля влезте в профила си или се регистрирайте.