Успешен финал за шестото издание на Premier Gastronomy Festival от DiVino 05 Декември 2017

Premier Luxury Mountain Resort в Банско успя и тази година да привлече кулинарни звезди от световна величина, които провокираха едновременно вкусовите рецептори и мисълта на всеки от участниците и гостите.

Фестивалът се проведе под патронажа на посолството на Гърция в България и беше посетен от множество известни шеф-готвачи, както и от различни почитатели на кулинарията.

Гости на фестивала бяха утвърдени шеф-готвачи от известни ресторанти и хотели по целия свят. Шеф Полихронис Дамалас от Cavo Tagoo в Санторини приготви специално дегустационно меню, посветено на японската и на бразилската кухня. Ястията му отразяваха впечатляващите умения да бъде иновативен, вдъхновен и да създава съвременни кулинарни шедьоври.

Шеф Танос Стасинос от ресторант Nikkei в Атина сътвори серия от ястия, вдъхновени от никейската кухня, предлагайки пиршество както за очите, така и за небцето.

Шеф Марио Перес Санчес, перфекционистът от ресторант Leka в Барселона демонстрира модерната тропическа перуанска кухня, която в момента се радва на голяма популярност в каталунската столица. Известните гастрономически виртуози шеф Атинагорас Костакос и шеф Алексис Зопас от Scorpios Mykonos игриво разкриха своя талант и техники, създавайки на гостите артистично и изискано кулинарно преживяване. Дегустационната им вечеря беше фокусирана върху пресечните точки на мексиканската кухня и гастрономическите традиции на Цикладите.

В тазгодишното издание на фестивала Le Cordon Blue Мексико и Le Cordon Blue Перу обединиха сили в Premier и създадоха завладяваща латиноамериканска атмосфера, предлагайки професионални семинари, на които участниците бяха запознати с последните тенденции на кулинарната сцена. Шеф Омар Моралес проведе семинара Модерната мексиканска кухня, а шеф Грегор Функе от Le Cordon Blue Перу бе водещ на семинара Модерната кухня на Перу.

Premier Luxury Mountain Resort в сътрудничество с Gastronomy Essentials успешно гради отношение към модерните глобални кулинарни техники, фокусирани върху професионалистите в тази област, които посещават Банско всяка година и научават последните тенденции, съчетани с почивка, спа и вълнуващи дегустационни вечери, предложени от световноизвестни шеф-готвачи.

Premier Luxury Mountain Resort в Банско е част от Ermia Hotels&Resorts и единствен член на Small Luxury Hotels в България.
 

Галерия
Горе ↑
Коментари 0 коментара
За да коментирате и гласувате, моля влезте в профила си или се регистрирайте.