След по-малко от седмица се открива Винария 2017 от DiVino 16 Февруари 2017

Тази година организаторите - Националната лозаро-винарска камара и Съюзът на енолозите в България с подкрепата на Международен панаир Пловдив, са изготвили съпътстваща програма по повод 25-ата годишнина от създаване на международната специализирана изложба.

В рамките на събитието, което ще се проведе между 22 и 26 февруари в Международен панаир Пловдив, ще бъдат разгледани няколко теми за разнообразието на местните сортове на Балканите и по света, а така също и специализирани семинари за енологични продукти и практики. Ето малко повече за самата програма:

22. 02. 2017 Конферентна зала 10-а палата

Румънски местни сортове, представени от Лаурентиу Хородник (Румъния), автор на винения блог www.oenolog.ro, член на ADAR и основател на Vademecum Club

23. 02. 2017 Конферентна зала 10-а палата

Сортовото разнообразие на Европа и в частност на Средиземноморието, с лектор Пол Делмер (Франция), Wine Mosaic

Потенциалът на гръцките и балканските винени сортове, представени от Константинос Бакасиетас (Гърция)

Дегустация на наградените вина от Международния конкурс Винария 2017

24. 02. 2017 Конферентна зала 10-а палата

Представяне на метода Ghill-out като алтернатива на студената стабилизация. Лектор Барбара Скот, маркетингов директор на Enartis

24. 02. 2017 Конферентна зала 11-а палата

11:30 ч. Винификация в амфора. Лекцията ще бъде водена от Николета Дикова, магистър по енология и винен маркетинг. Лекцията е резервирана само за технолози и винени професионалисти.

Горе ↑
Коментари 0 коментара
За да коментирате и гласувате, моля влезте в профила си или се регистрирайте.