Първият StrEAT Fest у нас е тази събота! от DiVino 27 Септември 2017

На 30 септември 2017 Бакхус организира първият фестивал на открито за качествена храна и напитки - StrEAT Fest. Съорганизатор на събитието са Пазари Възраждане с подкрепата на Столична Община и район Възраждане. Фестивалът на уличата храна ще бъде отворено от 10:00 до 22:00 часа.

В специално обособена фестивална зона в реновираната част на Женски Пазар, StrEAT Fest ще представи селекция от 40 изложители, разделени по категории.

Ключова част от фестивала ще бъде зоната с ресторанти, които ще адаптират менюто си за улицата и ще предложат на посетителите типични ястия от различни национални кухни: португалска (TUGA Bar&Restaurant), тайландска (Royal Thai), японска (Hamachi-ni), френска (L'Instant Boutique & Catering), италианска (Борис Палаханов, Da Bono focacceria pizzeria), модерна българска кухня (БАГРИ), турска (Turquoise), корейска (Ресторант Кореа). Ресторант Soul Kitchen ще се погрижи за веган обиколката на света, а Бакхус, заедно с партньорите на събитието Kaufland ще участват със съвместен щанд, на който трима гост-готвачи ще приготвят още изненади от кулинарната географска карта: Митко Шопов с Food Conection, София Йотова от foodieboulevard.com и Сандо от Chilli Hills.

За любителите на виното, в зона Вино & Бира ще може да се купят вината на Вила Мелник, Загрей, Боровица, Старо Оряхово, Thirst Wines, Братанови, Трастена и др. За ценителите на карфт бира, магазин 100 Бири и Brewforia ще представят разнообразна и подбрана гама от крафт марки. Hills Beer ще представят марката си, а партньорите на фестивала Stolichno ще участват освен с бира и с иновативен бирен сладолед.

В Сладко & Солено посетителите ще бъдат изкушени от макарони Chez Fefe, хляб с квас и сладкиши на Хляб&Soul, новите смутита Super.Natural, септемврийските сладоледи на Gelateria Naturale, подбраните кафета и чайове от Drekka, 100 грама сладки и детска кулинарна академия Светулка.

Зона Български производители ще представи изложители с висококачествени сезонни, месни, млечни и опаковани продукти. Сред участниците са Майстори Месари, Веселата Ферма, Чифлик Ливади, Шоколади Био Бенямин, лютиви сосове Chilli Hills, Roobar, Rosey’s mark.

Събитието има вход на място - 10 лв. за възрастни, в които са включени 5 лв. консумация, а за деца 5 лв., от които цялата сума е консумация, както и отстъпка за семейни билети. Разплащането на щандовете ще става с фестивална валута, която всеки може да обмени на няколко предназначени за целта пункта.

За децата ще има специален избор от храни и напитки, а Музейко ще се погрижи за “храната за мозъка” на най-малките с гигантски гумен конструктор на детската площадката на територията на фестивала.

Джаз музикантите от Brazz Vilidj ще свирят на живо през деня, а следобяд първият формат на StrEAT Fest ще завърши с парти с гост-диджеи Джун Йошида и Чарли.

Горе ↑
Коментари 0 коментара
За да коментирате и гласувате, моля влезте в профила си или се регистрирайте.