Програмата на Балканския международен винен конкурс и фестивал е известна! от DiVino 09 Май 2017

Шестото издание на Балканския международен винен конкурс и фестивал (BIWC 2017) ще се проведе от 1 до 4 юни в София.

Четирима Masters of Wine и много други междунарни винени специалисти идват у нас, за да оценяват балканските вина. Фестивалът ще отвори врати точно в 12:00 часа на 3 юни в градината на Гранд Хотел София.

BIWC 2017 ще предложи истинска фиеста с над 500 вина за дегустация по време на фестивала, балканско гурме и силна съпътстваща програма по време на изложението. Ето и някои от заглавията на майсторските класове:

Мистериозната тамянка – балканското винено съкровище с лектор Род Смит MW.

Председателят на BIWC Константинос Лазаракис MW ще изнесе майсторски клас със заглавие В името на ксиномавро (един от най-известните и обичани винени сортове в южната ни съседка Гърция).

Най-доброто от Балканите  - личните фаворити на Каролайн Гилби MW, представени от самата нея.

Simply …The Best от Румъния Хория Хаснас от северната ни съседка ще ни представи неговата селекция на най-добрите румънски вина.

Българските вина ще бъдат представени с два майсторски класа. Местните български сортове през погледа на Вили Гълъбова е едно чудесно пътешествие с местни български сортове. В търсене на българската винена идентичност е майсторски клас на Марин Атанасов, изнасян многократно в САЩ пред американската публика с подчертан успех.

Две лекции, както за любители така и за професионалисти, ще поставят финала на съпътстващата програма на фестивала. Това са Преоткривай, дегустирай и се наслади на виното с Coravin – демонстрация на Марко Стойчев, който ще покаже нагледно ползите на системата Коравин, за да се запази свежестта на виното и по-дълго. Вината с доверие - добавена стойност към прекрасния вкус е лекция на Йордан Кръстев за маркетинговите постижения в опаковката на виното.

Билети за цялото събитие и съпътстващата програма може да закупите от тук: http://www.balkanswine.eu/bg/pages/Festival/Tickets/

На 4 юни от 17 часа ще се изтегли и печелившия от голямата награда на BIWC 2017 – винен уикенд за двама в Uva Nestum Wine & Spa и Гърция! Всеки може да участва срещу закупен билет за фестивала.
 

Горе ↑
Коментари 0 коментара
За да коментирате и гласувате, моля влезте в профила си или се регистрирайте.