По следите на зехтина - едно вкусно пътешествие, описано в книга от DiVino 08 Август 2016

Gourmet Publishing издаде за пръв път в България книга, посветена на тайните на зехтина и маслината – най-символичния, зареден с история и ключов за цялото Средиземноморие плод.

Ако ви вълнуват научнопопулярните книги за пътешествия, По следите на зехтина на Джули Ангъс е точно за вас - забавна, полезна и вдъхновяваща. 

Ако обичате зехтин и маслини и се интересувате от тяхната история, произход и качество, ще изгълтате тази история на един дъх.

А в случай че Средиземноморието е сред любимите ви райони за пътешествия, тази книга ще ви въодушеви да поемете към своята одисея час по-скоро. И защо не? Родните места на маслиновото дърво съвсем не са далече от нас.

Кой не би тръгнал на средиземноморско плаване по пътя на древните финикийци и по следите на зехтина и маслиновото дърво? Испания, Франция, Корсика, Сардиния, Италия, Гърция, Израел... Когато е написан леко, увлекателно и компетентно като По следите на зехтина добрият пътепис ни внушава усещането, че и ние пътуваме с автора.

 

Книгата обаче далеч надхвърля жанра – канадката Джули Ангъс освен пътешественик е и молекулярен биолог и заедно с разказа за плаването с нейния съпруг и десетмесечния им син тя представя изследванията си върху произхода, култивирането и разпространението на маслината, като предлага безценни знания за качествения зехтин и ефекта му върху човешкото здраве, за направата на зехтина, за истинския екстра върджин и как да го разпознаем, за готвенето със зехтин и за кулинарните традиции по средиземноморските брегове.

По следите на зехтина ще намерите в книжарници из цялата страна.

Купете По следите на зехтина с отстъпка.

Горе ↑
Коментари 0 коментара
За да коментирате и гласувате, моля влезте в профила си или се регистрирайте.