Отиде си Александър Велянов от DiVino 12 Октомври 2017

Внезапно си отиде Алекс Велянов... Талантливият млад уайнмейкър и наш скъп приятел е починал късно вечерта на 11 октомври 2017 в Александровска болница. Александър бе на 43 години и остави зад гърба си редица вълнуващи винени проекти, на които до последно отдаваше цялата си енергия и страст.

За скромната си възраст като винар той имаше цели 43 гроздоберни кампанни, тъй като през последните 20 години пътуваше до Южното полукълбо всяка зима. От 2014 бе водещ енолог на Ейнджълс Естейт. В началото на тази година ние гостувахме на имението в Жребчево и се срещнахме с Алекс, за да разберем повече за новото предизвикателство, което бе поел. Ето какво каза той за DiVino Magazine тогава:

"Моето разбиране за съвременност и модерност е да бягаме от ориенталския елемент, който е силно изразен в българското винарство. Има прекалено вглъбяване към прекомерна и излишна пищност според мен".

Изказваме най-дълбоки съболезнования на семейството му.

Тук ще намерите още и цялото интервю с Александър Велянов, с когото на същата тази дата - 11 октомври (2010 година), разговаря Ясен Захариев.

Ще ни липсваш много, скъпи приятелю, почивай в мир!

Горе ↑
Коментари 1 коментар
1 красимир андреев Пет. 13.10.2017   |

Рядко срещан човек!Да си до него беше удоволствие!Жизнеността му беше завладяваща!
Ще отлея капка от виното за"Бог да прости" за него!
Съболезнования за близките му!