Осъдиха руснак за фалшифициране на вино от Romanée-Conti от DiVino 19 Май 2017

Съд в Дижон осъди руснака Александър Югов на четири години затвор, две от които при строг режим, за продажба на фалшиви бутилки от престижното Romanée-Conti. Той трябва да заплати 150 хиляди евро за злоупотреба с контролирано наименование за произход и други 550 хиляди евро за нанесена вреда.

Югов беше обвинен за съучастие в продажбата на 400 фалшиви бутилки на едни от най-престижните бургунски вина от 2012 до 2014 година. Съучастниците му, баща и син от Италия, бяха арестувани през октомври 2013. Две години по-късно те получиха от швейцарски съд 2-годишна присъда с глоба от 5 хиляди евро и още 440 хиляди евро за нанесени щети. Общо седем души са задържани в рамките на операция, проведена от Европол през 2013, на територията на пет държави. Стойността на подправените от фалшификаторите бургундски вина се оценява на 2,5 млн. евро. Въпреки че много от бутилките са конфискувани, не е известно колко са стигнали до търговската мрежа.

Върху площ от под 2 хектара, прочутото Domaine de la Romanée-Conti произвежда между 5 и 6 хиляди бутилки годишно. Те се разпространяват от мрежа изключителни дистрибутори, а цените могат да надвишат 10 хиляди евро за бутилка.
 

Етикети
Горе ↑
Още информация Всички статии
Коментари 0 коментара
За да коментирате и гласувате, моля влезте в профила си или се регистрирайте.