Най-предпочитаното вино на чаша в Китай е... от DiVino 02 Октомври 2018

Най-популярното червено вино на чаша, което се предлага в хотелите и ресторантите на китайската столица Пекин, е на австрилийската De Bortoli Wines. Данните са от проучване на експертите от MiBD Markets.

Изследването е проведено сред 160 заведения в Пекин, през 2017 г. Виното на De Bortoli Wines е изпреварило 12 700 други конкуренти в ценовия диапазон до 100 китайски юана или почти 13 евро. Така то измества водещи световни производители като Jacob’s Creek, Baron Philippe de Rothschild и Penfolds.

Виктор де Бортоли, който е трето поколение от фамилията и изпълнителен директор на De Bortoli Wines, обяснява този избор с оживеното търсене сред младите китайци от средната класа на достъпни и качествени вина. Те са предпочитани пред бирата и спиртните напитки в заведенията на Пекин. „През последните две години сме свидетели на феноменален ръст и сме радостни, че сме част от него, благодарение на партньора ни за китайския пазар Torres Wines“, споделя Виктор де Бортоли.

Средната консумация на вино в Китай расте постоянно през последните години и е 1,2 л. на човек годишно, отново според MiBD Markets.

Ако искате да разберете, какви вина и какво количество се консумират в България, заповядайте на DiVino.Taste 2018! Осмото издание на най-големия форум на българското вино ще се проведе от 23 до 25 ноември, в софийския Интер Експо Център.
 

Галерия
Етикети
Горе ↑
Още информация Всички статии
Коментари 0 коментара
За да коментирате и гласувате, моля влезте в профила си или се регистрирайте.