Най-добрият ресторант в света за 2018 е Osteria Francescana! от DiVino 20 Юни 2018

На церемония в Билбао беше обявена традиционната класация на британското списание Restaurant - The World's 50 Best Restaurants.

Италианският Osteria Francescana, в Модена, на шеф-готвача Масимо Ботура, отново зае първото място сред 50-те най-добри ресторанти в света за 2018! През 2016 ресторантът оглави за първи път престижната класация, а миналата година отстъпи само на нюйоркския Eleven Madison Park. Типично за кухнята на Масимо Ботура е съчетаването на богатото кулинарно наследство на Италия и модерните тенденции. Един от известните му специалитети е Петте възрасти на Пармиджано Реджано (Cinque età del Parmigiano Reggiano). Той представя прочутото сирене в невероятни и различни форми и текстури. Масимо Ботура обаче предлага и класики като готвено в телешки сос ризото. „Сърцето ми успя да издържи, въпреки всичко… явно имам силно сърце, след всичките тези години номер две, номер едно, номер едно, номер две“, сподели развълнуван шеф Масимо Ботура.

На второ място тази година се нареди испанският El Celler de Can Roca в Жирона, Каталуния. Ресторантът на тримата братя Рока - Жоан, Жорди и Жозеп беше №1 в класацията за 2013 и 2015.

Първата тройка се допълва от френския Mirazur, в Мантон, на изключителния шеф-готвач Мауро Колагреко.

Миналогодишният №1 Eleven Madison Park in New York, се нарежда на четвърто място. Пети се нарежда и единственият азиатски ресторант в Топ 10 – едноименното заведение на Гаган Ананд в Банкок. Двата следващи ресторанта в класацията на шесто и седмо място се намират в перуанската столица Лима, Central и Maido.

На девето и десето място се нареждат два баски ресторанта Mugaritz и Asador Etxebarri.

Пълният списък на ресторантите в Топ 50
 

Горе ↑
Още информация Всички статии
Коментари 0 коментара
За да коментирате и гласувате, моля влезте в профила си или се регистрирайте.