Истински бум преживяват британските спиртни напитки от DiVino 05 Октомври 2017

Новите дестилерии в Обединеното кралство продължават да се увеличават, като само през 2016 те са 45. Така общият им брой достига 273. "Бързото увеличаване, което достига 135% от 2010 насам, представлява още един положителен знак за британската индустрия на спиртни напитки, която става все по-силна“, отбелязва Майлс Бийл, главен изпълнителен директор на Асоциацията на търговците с вино и спиртни напитки (WSTA).

„За британските производители, от традиционния скоч до бума на британския джин и по-новите продукти като английски и уелски уискита, настъпва наистина вълнуващо време“. Данните на британските търговци показват, че сред потребителите, както на Острова, така и на външните пазари се наблюдава истинска жажда за висококачествени спиртни напитки. От WSTA обаче призовават британското правителство да обърне внимание на сектора при преговорите за Брекзит.

Ако искате да опитате уникални сингъл малц уискита от независими производители, заповядайте на ЧИСТ ЗРЯЛ МАЛЦ! В четвъртък, 5 октомври, DiVino организира Craft Spirits Taste – един истински празник, на който имате шанс да дегустирате над 30 различни сингъл малц уискита със зашеметяващи аромати и вкус! Наричаме ги крафт, защото са плод на грижи, умения и внимание, каквито майсторите-занаятчии влагат в изработката на своите творения.

Single malt се смятат за аристокрацията на уискито. Произвеждат се единствено от ечемичен малц и само в една дестилерия – за разлика от блендед уискитата, при които дестилатът от ечемичен малц се смесва с алкохол от други зърнени култури, като пшеница, ръж или царевица. В Шотландия производителите на малцово уиски са около 100 – голяма част са в долината на река Спей в Североизточна Шотландия, друга група са на остров Айла до западния бряг, а трета - около Кембълтаун. Предлагаме ви да опознаете напитките на някои от най-специалните сред тях.

ЧИСТ ЗРЯЛ МАЛЦ

Кога: четвъртък, 5 октомври 2017, 16,30 – 22,00 часа
Къде: Софарма Бизнес Тауърс, Търговски център, етаж 2
Вход: 22 лева

На входа посетителите получават 20 талона. Дегустационното количество за високоалкохолните напитки е 15 мл. То е на цена от 2 до 5 талона, според напитката. Може да се купуват и допълнителни талони за дегустация.
Цена на 1 талон: 1 лев
 

Горе ↑
Още информация Всички статии
Коментари 0 коментара
За да коментирате и гласувате, моля влезте в профила си или се регистрирайте.