Една добра 2012 година за Шато Бургозоне 04 Декември 2012

През настоящата 2012 година изба Шато Бургозоне постигна забележителен успех и признание от многобройните международни участия на конкурси и изложения. Колективът на винарския комплекс Шато Бургозоне се възползва от много добрата реколта 2011 и постигна изключително качество, оценено и от специалистите, и от потребителите.

Участиeто на Concours Mondial de Bruxelles донесе три златни медала за Chateau Burgozone Marselan, Chateau Burgozone Chardonnay и Cotes de Danube Viognier. Със златни медали от конкурси се върнаха Chateau Burgozone Chardonnay 2010 от Vino & Delicatesy в Прага, Cotes de Danube Chardonnay 2011 от International Wine Contest в Букурещ и Syrah 2009 от Винен фестивал в Чехия. Със сребърен медал в Брюксел бе отличен Cotes de Danube Sauvignon Blanc 2011, а на престижния конкурс Decanter бронзово отличие донесе вионие 2011 на серията Chateau Burgozone.

Усилията на екипа да предлага вина с оригиналното качество и вкус дадоха през 2012 година своите плодове. По-голямата част от вината на избата намират добра реализация във френските вериги Карфур в Белгия и Ошан в Люксембург. Качеството на вината на изба Шато Бургозоне не остана незабелязано от най-големите сомелиери и журналисти в Белгия, където през цялата година във вестници и списания се появяваха високи оценки и много добри отзиви за вината на Шато Бургозоне.

Познавачите твърдят, че вината на избата имат финеса и ароматността на френските и
италианските вина и същевременно носят модерно плодово звучене. Известният белгийски винен журналист Франк ван дер Аувера, впечатлен от уникалния по свойствата си крайдунавски тероар, посочи страната ни като "the new place to be" за винопроизводителите. Ренесансови са наречени усилията на мениджмънта на младата българска изба Шато Бургозоне да реставрира и даде нов живот на повече от 100 хектара лозя в регион с някогашни традиции във виноделието.

Паралелно с участията си на конкурси, избата представи своите вина на международни форуми и изложения, за да свери собствените си критерии с постиженията и тенденциите на световното винопроизводство. При голям успех преминаха самостоятелните презентации и дегустации в чужбина, които не само популяризират вината на Шато Бургозоне, но допринасят за възстановяване репутацията на българското вино зад граница.

След постиженията си в чужбина избата насочи по-активно своите усилия към българския пазар с участия в редица винени форуми в цялата страна, придружени от дегустации. Тези участия имат за цел директният контакт с крайния потребител, запознаване с неговия вкус и предпочитания.

През месец септември на пазара бе лансирана нова серия вина с модерна визия RONDO, която бързо се оцени от българската публика и получи награда на потребителя. Предназначена за по-широк кръг консуматори с активна житейска нагласа, серията Rondo напълно отговаря на мотото "добро качество на достъпна цена" на изба Шато Бургозоне.

През тази година избата отвори вратите си за посещения и дегустации. Гледката от ширналите се около замъка Бургозоне лозя към извивките на Дунава и живописния остров Есперанто оставя във всеки посетител незабравими спомени. За почитателите на брандовете на Шато Бургозоне е важно да видят с очите си грижливо отглежданите лозя, за да знаят от къде идват неповторимия вкус и аромат на виното в чашите им.

Шато Бургозоне следва модерните тенденции на все по-широкото използване на глобалната мрежа в нашето съвремие, с активни кампании във Facebook и YouTube. Наскоро бе открит и нов виртуален магазин, откъдето могат да се поръчат вината на избата.

Въпреки тези постижения, екипът на Шато Бургозоне продължава усърдно да работи, за да представи още повече изненади през 2013 година, между които нова ексклузивна серия от изключителни червени вина и други. Мотивиран от устойчивото си развитие досега екипът на Шато Бургозоне е изпълнен с амбицията да разширява кръга от своите ценители и почитатели както на международния, така и на българския пазар. 

Галерия
Горе ↑
Още информация Всички статии
Коментари 0 коментара
За да коментирате и гласувате, моля влезте в профила си или се регистрирайте.