Два игрални филма в селекцията Кино Гурме на София Филм Фест! от DiVino 20 Март 2017

21-ят София Филм Фест и Домейн Бойар представят в секцията КИНО ГУРМЕ два прекрасни игрални филма: На един черпак разстояние и Чарли и шоколадовата фабрика - и двата създадени от световни имена в киното.

Някъде в южна Франция мадам Малори (невероятната Хелън Мирън), чиито класически френски ресторант е удостоен със звезда от престижния гид Мишлен, управлява с твърда ръка в кухнята, ала е изправена пред неочаквано предизвикателство, когато индийско семейство наема изоставената къща от другата страна на улицата и отваря… ресторант! Логично е да се обяви война, но младият Хасан (Маниш Даял), който все още изучава тайните на занаята, няма нищо против да почерпи от опита на съседите, и резултатът е омагьосващо вкусен. Продуценти на страхотната, екзотична история На един черпак разстояние са Стивън Спилбърг и Опра Уинфри. Но по-важното е, че негов режисьор е Ласе Халстрьом, в чиято филмография са уникални творби като Защо тъгува Гилбърт Грейп и Шоколад. Халстрьом просто знае как да приготви и поднесе филма!

Срещата с На един черпак разстояние в КИНО ГУРМЕ програмата на 21-вия София Филм Фест е на 25 март (събота) от 16.00 часа в Дома на киното! Ще се насладите и на чаша сочно и деликатно розе Rue Romance на Домейн Бойар.

Големият режисьор Тим Бъртън впряга богатото си въображение, за да пресъздаде класиката на Роалд Дал Чарли и шоколадовата фабрика – и фестивалният екип е решил, в тон с превърналия се в традиция ЗЛАТЕН БИЛЕТ на фестивала, да предложи това шантаво пътешествие в света на Уили Уонка на вниманието на киноманите-ценители. Историята е позната – за ексцентричния производител на шоколад Уили Уонка и доброто момче Чарли, което заедно с бедното си семейство живее в сянката на необикновена шоколадова фабрика. Отдавна откъснат от роднините си, Уонка организира конкурс, чрез който да избере наследник на своята шоколадова фабрика. Пет деца с късмет, сред които и Чарли, изтеглят златен билет от шоколадите на Уили Уонка и печелят разходка из легендарната фабрика, в която от 15 години не е влизал външен човек. Омагьосан от нещата, които вижда, Чарли се потапя във фантастичния свят на Уонка...

Публиката може да стори същото на 24 март (петък) от 20.30 часа в кино Одеон - с чаша искрящо-свежо пенливо вино Rue Romance на Домейн Бойар в ръка.
 

Горе ↑
Коментари 0 коментара
За да коментирате и гласувате, моля влезте в профила си или се регистрирайте.