Вече са известни всички участници на Бакхус StrEAT Fest от DiVino 04 Юни 2018

Второто издание на най-големия гурме фестивал на открито в страната - Бакхус StrEAT Fest ще се проведе на 9 и 10 юни, събота и неделя, отново на софийския Женски пазар.

Вече са известни всички изби, чиито вина ще може да опитате на Бакхус StrЕAT Fest:

Винарна Братанов, Вила Мелник, Иво Върбанов, Росиди, Вила Терес, Орбелус, Орбелия, Виа Верде, Еолис Естейт, Домейн Мараш, Марян, Кайнарджа, Шато Сунгурларе, Малката звезда, Златен Рожен, Вила Басареа, Шато Коларово и Старо Оряхово. Освен тях своите продукти ще предлагат също Дестилерия Исперих.

Подробности за всички участници може да намерите в прикачената карта на Бакхус StrЕAT Fest

За пръв път на феста ще участват със собствени или споделени маси почти всички изби, обединени от Българската асоциация на независимите лозаро-винари - предимно семейни винарни с напълно затворен кръг на работа: от грижи за лозето и гроздобер, през направа на виното до продажба на бутилките под собствен бранд. Основна мисия на винарните от БАНЛВ е да промотират качеството и автентичността на българското вино, родено от тероара.

Организаторите обещават качествена селекция от ресторанти с международна и авторска кухня, български производители, натурални сладоледи, сладки изкушения, майсторски хлябове, специални кафета, бири, занаятчийски вина, нови коктейли, фермерски продукти, музика на живо, детски кът, dj парти и още, и още…

На DiVino щанда по време на Бакхус StrEAT Fest този юни ще намерите вкусните и интересни книги на Gourmet Publishing, свързани с виното и гастрономията; ще може да попълните и колекцията си от броевете на DiVino Magazine или да се сдобиете с последното издание на DiVino Guide Най-добрите български вина.

Очаквайте и новоиздадената книга 100 милиона години храна на канадския антрополог и биолог Стивън Ли - едно свръхинтересно изследване на връзките между човека и храната в различните култури, поднесено под формата на увлекателно пътешествие из близки и далечни краища на света в търсене на отговор как са се хранили нашите предци и защо това има значение днес.

На 9 юни, фестивала ще открият музикантите от Angel's Gipsy Orchestra, под ръководството на създателя на оркестър Карандила - Ангел Тичалиев, които пристигат в София специално за този ден.

На 10 юни, настроението ще завихрят добре познатите ни и любими джаз изпълнители, които сформират суинг септет, начело с Вили Стоянов - тромбон.

Този път уличният гурме празник на Бакхус е цели два дни, с повече изложители, по-голямо разнообразие от продукти и по-лесен и бърз вход. Не пропускайте да се отбиете на Женския пазар на 9 и 10 юни.
 

Галерия
Етикети
Горе ↑
Коментари 1 коментар
1 Илия Граматиков Нед. 10.06.2018   |

Голямо разочарование - високи цени, слаби вина, че и вход на какво отгоре?

За да коментирате и гласувате, моля влезте в профила си или се регистрирайте.