Вечеря 100 милиона години храна! от DiVino 13 Юни 2018

Очакваме ви на специалната вечеря в ресторант Багри, вдъхновена от книгата 100 милиона години храна!

Багри, софийският ресторант, който изцяло споделя философията на Slow Food, ви предлага на 19 юни, вторник, една специална вечеря, посветена на новоиздадената от Gourmet Publishing книга 100 милиона години храна – интересен антропологичен разказ и пътепис за храната на нашите предци и развитието й днес в различните човешки култури.

Книгата 100 милиона години храна на Стивън Ли ще бъде представена по време на вечерята от Десислава Димитрова – неин преводач, доктор по биология и координатор на Slow Food в България.

----------

Меню 100 милиона години храна

шеф-готвач Ивайло Игнатов

За добре дошли: малка изненада

Розово-червени домати, цвекло печено в сол, овче сирене от ферма Багри, листа от маточина
Rupel Rose Anita каберне совиньон, санджовезе и мелник 55 2017

Жарен свински език от Източнобалканска свиня с качамак, зеле, сос от шипка и орехи / вегетариански вариант: печени червени картофи (вместо език)
Bratanov Chardonnay Sur Lie 2017

Кайсии с мед и варива, еленски бут, родопско жълто сирене / вегетариански вариант: чипс от родопски пармезан (вместо еленски бут)
Villa Melnik Bergule мелник и пино ноар 2014

Тарталета с череши, бахар и мастика

Цена на куверта: 55 лева*

Място: София, ресторант "Багри", ул. Добруджа 10

Ден и час: 19 юни 2018, вторник, 19:30 часа

*Цената включва 4-степенно меню, три вида вино по 100 мл и книгата 100 милиона години храна на Стивън Ли.

Местата са ограничени.

Купете куверт за вечерята 100 милиона години храна

 

Екипът на Багри се състои от хора, които разбират дълбоката същност на храната и връзката ѝ с конкретното място, където се произвежда. Именно такава е концепцията им: само свежи, сезонни, местни продукти, произведени от малки фермери, с използването на традиционни похвати и с никакво или сведено до минимум използване на пестициди. Това не са просто изрази, за Багри това е ежедневие, борба и вдъхновение...

Авторът на книгата 100 милиона години храна Стивън Ли, биолог и антрополог, син на виетнамски заселници в Канада, ни повежда на пътешествие из еволюцията на човешкото хранене и преброжда знайни и незнайни кътчета на планетата. Е, понякога само страстта на изследовател му помага да преглътне например хапки насекоми, с които и до днес се хранят по някои места във Виетнам...

Бъдете спокойни, ние няма да ви изкушаваме с неприятни твари! Менюто на новия кулинарен екип в Багри със сигурност ще ви достави истинско удоволствие, не само с вкуса на ястията, но и историите зад продуктите. И всичко това, съчетано с чудесни вина!

Горе ↑
Коментари 0 коментара
За да коментирате и гласувате, моля влезте в профила си или се регистрирайте.