Варна WINEkend отново събира младите надежди на българското вино от DiVino 09 Юли 2018

На 21. 07. 2018 ще се проведе третото издание на един любопитен и крайно полезен винен фестивал.

Варна WINEkend е събитие с дегустация на вино, което има за цел две основни неща, според своя основател и организатор - Георги Ванков: "на първо място идеята ни е да съберем младите представители на винения бранш в България и то във Варна. Това са технолози, сомелиери, търговци и всички останали хора, отдали се на каузата "вино", но на възраст не повече от 35 години", обяснява замисъла на изложението младият винар. "На второ място искаме да привлечем една по-широка и по-неангажираща публика, различна от типичната тълпа по винени изложения", казва още Георги Ванков. Георги е технолог, който заедно с брат си Владислав, вече трета поредна реколта обикалят едни от най-престижните изби в Австралия, Нова Зеландия и Чили, където трупат знания и опит. 

"С различната и авангардна визия се стремим да привлечем вниманието на младежката аудитория, която донякъде е пренебрегвана във винения свят. Идеята е да създадем мост между младите винари и младите бъдещи и настоящи винолюбители. Да докажем, че има качествено българско вино, което е дело на едни млади и амбициозни хора", споделят още братята Ванкови. 

В първото издание през 2016 те са успели да привлекат като изложители 10 изби, представени от своите млади технолози и винари, а през 2017 избите вече са 20 на брой, при среден брой посетители около 1000 човека. Амбицията им е това трето издание да надмине предходните две, имайки предвид и изключително атрактивната локация - култовото Морско казино. 

Ще се видим на 21 юли, на Варна WINEkend!

Галерия
Горе ↑
Коментари 0 коментара
За да коментирате и гласувате, моля влезте в профила си или се регистрирайте.