България спечели още едно важно домакинство в Пловдив за Concours Mondial - това на Spirits Selection от DiVino 25 Август 2017

Пътуващият Spirits Selection by Concours Mondial избра България за домакин на следващия си международен конкурс. Вторият ни по големина град ще стане световна столица на високоалкохолните напитки през 2018 в качеството си на домакин на своeто 18-то международно издание. То ще се проведе от 21 до 23 август 2018, с подкрепата на Министерството на икономиката и на община Пловдив. Това обявиха от Spirits Selection by Concours Mondial вчера на пресконференция в Ла Серена, Чили, домакинът на сегашното, 17-о издание.

Заместник-кметът на община Пловдив Александър Държиков, Главният експерт в отдел Развитие и международно сътрудничество на общината Пламен Панов и Кристоф Сепулведа от компанията Probegex (партньор на конкурса от българска страна), дадоха в Чили галавечеря с български напитки. Трима международни експерти по смесване на алкохол направиха коктейли с българска ракия, а гостите гласуваха за своя фаворит. Коктейлите бяха с отличените със златни медали от Spirits Selection през 2016 напитки на изба Карабунар, СИС Индустрийс и Черноморско злато.

“За втори път Concours Mondial избира България за домакин”, сподели Меглена Михова от Probegex – представителят на конкурса за страната ни. “Организаторите бяха впечатлени от мотивацията на българите да направят събитие с международна значимост", допълни тя.

“През 2019 Пловдив е европейска столица на културата”, добави Тиери Хайнс, директор на Spirits Selection. “Международното жури ще открие не само вашето богато историческо и културно наследство, но и качествени високоалкохолни напитки.“

Тазгодишното издание на Spirits Selection се провежда в Ла Серена, Чили, където 66 съдии от 22 страни в света оценяват 1140 високоалкохолни напитки. В надпреварата участват 54 страни-производители от Европа, Азия, Северна и Южна Америка. Най-много мостри са подадени от Франция, Китай, Тайван, Италия и Бразилия. България участва с 16 мостри: ракия, водка, бренди, ром, уиски и ликьор, като най-много са мострите за ракия. Медалите ще станат известни в началото на септември.

Горе ↑
Коментари 0 коментара
За да коментирате и гласувате, моля влезте в профила си или се регистрирайте.