Балкански винен конкурс и фестивал 2017 от DiVino 31 Май 2017

Утре, 1 юни 2017, стартира конкурсът към шестото издание на Балканския винен фестивал, който ще приключи в петък 2 юни с гала вечеря, когато ще бъдат обявени и наградите от двудневните дегустации. За събитието пристигат четирима Masters of wine от света, които ще оценяват балканските вина заедно с редица изтъкнати винени специалисти, сред които трима членове и на дегустационния екип на DiVino.

На пресконференция днес организаторите на Балканския винен конкурс и фестивал (BIWC) отново подчертаха важността на събитието, на което за поредна година ще могат да се опитат вина от всички балкански страни. Изложението отваря врати на 3 юни, събота, точно в 12:00 часа в градината на Гранд Хотел София и ще продължи и на следващия ден. BIWC 2017 ще предложи за дегустация над 500 вина, заедно с балканско гурме и съпътстваща програма от майсторски класове.

България ще бъде представена от 55 свои изби, като тази година ще има много нови участници. Вина от амфори отлежали в морето на Хърватия, свежи бели вина от Словения, румънски вина от Дунава, гръцки вина от остров Санторини, Пелопонес и Науса, турски вина от няколко от най-добрите изби, известни македонски и сръбски изби са сред изложителите.

По време на изложението ще могат да се закупят вината директно от изложителите на преференциална цена.

На 4 юни от 17 часа ще се изтегли и печелившия от голямата награда на BIWC 2017 – винен уикенд за двама в Uva Nestum Wine & Spa и Гърция! (Всеки може да участва срещу закупен билет за фестивала). С билета си освен това подкрепяте световната кампания, стартирала за пръв път в България #winelover against cancer

Билети - в мрежата на eventteam и ticketpro. Повече информация можете да намерите на сайта на събитието.
 

Горе ↑
Коментари 0 коментара
За да коментирате и гласувате, моля влезте в профила си или се регистрирайте.